NYHETER/BEDÖMNINGAR ETC

2009

Året 2009 har hittills bara ”runnit iväg”. Vi har jobbat av bara den med hjälp av goda vänner, duktiga hantverkare etc. Hus och trädgård har fått ytterligare lyft, mer följer. Ett sant nöje med välmående hus och trädgård och lycka att se hur senast planterade ”smulgubbarna” (blandras jordgubbar/smultron) nu börjar ge bär etc. Fleur och Guy är bara drygt ett år fyllda så deras tid kommer när pälsarna hålls i utställningsskick. De har hållit måttet hittills och är så trevliga att det nyper i hjärtat att se dem. Mamma Daisy skall eventuellt få en sista kull till våren och hennes dotter Fleur sin första samma höst då hon är drygt två år fyllda. Vi får se vad som händer.

2008

Det hör ju till att man skall summera året som varit; Födelsen av Fleur och Guy (Bayleaf´s Dreamgirl & Dreamguy) var i särklass Årets Händelse (se ovan tillsammans med i mitten härlige halvbrodern från förra året, "Calle"  (Dreambuddy) . 
De har utvecklats fint också utställningsmässigt med utmärkta kritiker och resultat. 

2008-11- 09 UPPSALA LÄNS KENNELKLUBBS UTSTÄLLNING i Enköping:

Bayleaf´s Dreamguy: Maskulin hane, kraftfullt välformat huvud, litet stora öron, korrekt bett. Utmärkt hals och överlinje, utmärkt välvinklad fram och bak. Rör sig parallellt. En välbyggd och fin hund som skulle visa sig med mer terrierglöd. Valpkl 1, Hp, Bästa Valp!

Bayleaf´s Dreamgirl: Feminin, söt tik, välformat huvud, utmärkt hals och överlinje. Bra vinklar fram. Utmärkt kropp för åldern, kunde ha litet mer bredd över korset. Rör sig bra men litet trångt bak. Valpkl 1, Hp, BIM (Bäst i Motsatt Kön)

Detta är valparnas andra utställning, de har just fyllt 6 månader. Båda fick, liksom tidigare, Hp (Hederspris) och det är mycket viktigt för mig som uppfödare. I konkurrensen sedan hänger så mycket på hur de visar sig just då för ögonblicket just den dagen, dagskonditionen etc. vem som skall vinna.

2008-10-25 UTSTÄLLNING Sollentuna:
Så har valparna varit på sin första utställning. De gick i valpklass för valpar mellan 4 - 6 månader. De fyller snart halvåret.

Kritiker:
Bayleaf´s Dreamgirl (Fleur): En riktigt lovande tikvalp (5 mån). Utmärkta kroppsproportioner, vackert huvud och uttryck. Mörka ögon, bra hals, stark rygg, välburen svans, utmärkt bröstkorg, välställda ben och tassar. Rör sig väl. Vänligt temperament. Valpkl 1, Hp, Bästa Valp!

Bayleaf´s Dreamguy (Guy): En stilig kille med mycket vackert huvud och uttryck, vackra mörka ögon, välburna öron. Mycket välkroppad. Bra ben och tassar. Rör sig riktigt trevligt när han vill. Utmärkt päls. Får inte bli mycket större (5 mån). Vänligt temperament. Valpkl 1, Hp, BIM Valp! Valparna fyller inom kort 6 månader, så är inte orolig för att Guy skall bli för stor. Mycket trevlig domare, lugn, vänlig och varsam.  

TIDIGARE NYHETER

Vintern 2006 flyttade vi från Stockholms innerstad till Ekerö. Det var en lång, kall vinter men innebar för oss tillfällen till harmoni, lugn och ro här ute på Ekerö som vi inte kunnat uppleva som storstadsbor, bara på landet. Visst, vi saknar atmosfären i Birkastan och framför allt de kära bekanta ansiktena man såg bara man gick utanför dörren. Men här finns nya, vänliga ansikten, gott om gröna strövområden och vi slipper saltade vägar, trängsel, krossat glas etc.

Sommaren var enastående med sol och rik grönska och varade långt in på hösten-vintern. Den gick helt och hållet åt till renovering etc av hus och trädgård m m. I maj gick den käraste av alla, 15-åriga dalmatinertiken Tosca, till Himlen. Hon fick ett värdigt slut här hemma med hjälp av en veterinär. Vi miste också knappt 10-åriga Norfolk terrier tiken Bayleaf's Born Princess (Cessy) som i augusti fick göra Tosca sällskap i Himlen.

Hösten blev så generationsskifte bland hundarna. Ville inte genast skaffa valp och vänta två år på att kunna föda upp igen utan när jag fick chansen att köpa då snart 2-åriga Norfolk terrier tiken Allright Daydream (Daisy) från Dr Frauke Hinsch, kennel Allright, i Tyskland blev jag glad. Frauke har en omvittnad sedan 1970-talet mycket god uppfödning, är själv veterinär och specialdomare på Norfolk terrier. Var i Tyskland under sommaren på mycket trevligt besök där och fick sedan hem Daisy på hösten. Hon är den bästa Norfolk terrier tik jag har haft och är mycket glad för så fin ”nystart”. Daisy har anpassat sig väl i sitt nya hemland och hos oss och är mycket social och trevlig. Reportage från Tysklandsresan här ». Härliga dalmatinertikvalpen Flossans Good Old Days (Goody) hämtades hem i september och är en trygg och påhittig varelse, snäll mot både valpar och de andra vuxna hundarna.

Följande vinter var mestadels varm, höstlik och härlig med långa promenader. Några köldtoppar i februari 2007. Hade tänkt äntligen få tid att gå igenom en mängd papper, foton och anteckningar av olika slag. Den dagen har inte infunnit sig ännu. Jag vill gärna dela med mig av min långa erfarenhet av Norfolk terrier. Har ju förmånen att ha studerat rasen sedan dess introduktion i Sverige på 60-talet, fött upp sedan 70-talet, och i England sett många hundar och människor av betydelse som lärt mig mycket. Så tillkom en lärorik och intressant upplevelse också från en tysk Norfolk terrier kennel. Fler foton och skriverier kommer förhoppningsvis så småningom. En kennels hemsida kan ge den seriöst rasintresserade ovärderlig information. En unik möjlighet att se bilder o dyl också på hundar som gått ur tiden. Hundar är levande varelser och uppfödning inte något hastverk. Den moderna IT-tekniken gör att alla enkelt kan ta del av uppfödarnas arbete. En välrenommerad hemsida är bästa informations- och referenskällan. Önskvärt är att alla uppfödare har en obligatorisk hemsida med kennelns historia och bilder. Ett ”bibliotek” av hemsidor som uppslagsverk också för kommande generationer, det vore något att förvalta av t ex specialklubben.

Sommaren 2007 hade vi Daisys första kull här. Sommaren 2008 hennes andra kull. Hon är en mycket bra tik, en förträfflig mamma och är mycket trevlig och social. Hennes dotter Bayleaf´s Dreamgirl (Fleur) är ännu ett strå vassare är jag som uppfödare glad att säga och det är roligt att kunna fortsätta. För övrigt, följ gärna våra ”öden och äventyr” tidigare och nuvarande, i DAGBOKEN som kan nås från startsidan.  

Besökare hjärtligt välkomna att träffa och se mina hundar, men ring först!
Visitors are very welcome to see my dogs, please, call first!
 

Du är alltid välkommen att kontakta mig! 

Lena Vikbladh
Åkerövägen 13
178 33 Ekerö
Tel: 08-348859
Mobil: 070-3753909
E-MAIL


Citerar några rader ur Norfolk Terrier Club of Great Britains medlemstidning:

FIRST 10 YEARS IN THE DOG GAME

Year 1     Very enthusiastic.

Year 2     Knows everything.

Year 3     Thinks that all judges know nothing and just judge the wrong end of the lead.

Year 4     Feels ready to start judging as you could do a better job.

Year 5     Obtains more dogs and wonders why you haven´t reached the top yet.

Year 6     Starts to ask questions, listening to others and taking advice.

Year 7     Starts to accept your own dogs are not perfect and others have good dogs.

Year 8     Realises that you will only win with good dogs, not because you know the judge.

Year 9     You don´t only use the latest champion at stud 
               and you only breed from the best bitches you can afford or breed.  

Year 10    You really understand that you don´t know and that breeding and exhibiting is a complex hobby. 
               You are ready to succeed. 


Copyright © Bayleaf's StarwingDesign*~
Respektera Copyright - låt grafik och bilder vara kvar på hemsidan!
[Start][Kenneln][Norfolk][Dalmatiner][Valpar]Info][Nytt][Blandat][Länkar][Gästbok]